Община Казанлък беше отличена за "Най-добър принос в местното управление" на десетото юбилейно издание на Балканските бизнес награди (Balkan Business Awards), съобщиха за "Фокус" от местната администрация. Конкурсът отличава значими бизнес постижения на Балканите, с принос за устойчивото развитие на обществата в региона.

Казанлък спечели, като утвърден индустриален град, с индустриална зона от ново поколение. Тя е публично съвместно дружество между Община Казанлък и Националната компания Индустриални зони. Очаква се индустриалната зона Казанлък да създаде условия за развитието на бъдеща производствена и бизнес инфраструктура, което ще допринесе за засилване на инвестиционната активност на региона ще подпомогне дългосрочното развитие на общината.

Казанлъшкото дружество "Унимет" стана победител в категорията "Най-добро устойчиво бизнес развитие". Друго дружество от Казанлък – "ЮМТ", грабна приза за “Най-добра корпоративна и социална отговорност". Наградата "Най-добър млад предприемач" спечели Младен Желев от "АйТи Бизнес Проджект".

Партньорите на събитието, изготвили за поредна година безупречната селекция за наградите, са: ЗОНТА Клуб София, Българската Търговско-Промишлена Палата, Асоциацията на Индустриалния Капитал, Асоциацията на българските лидери и предприемачи, Македонско-Българската Стопанска Камара, Българо-Турската Търговско-Индустриална Камара, Българо-Македонската Търговска Палата, Българо-Китайската Търговско Промишлена Палата, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество и др.