Всички институции в Община Казанлък са готови за зимата, съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация. За трета поредна година за четвъртокласната пътна мрежа е сключен договор с фирма "Бригада“ЕООД. От фирмата заявиха, че разполагат с разнообразна снегопочистваща техника, закупени са два нови автомобила, предвидени са допълнителни количества сол.

От Общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, които отговарят за снегопочистването в град Казанлък, докладваха за осигурени достатъчно големи количества снегопочистващи материали - 352 тона сол, 3,650 тона калциев хлорид, 2,825 тона магнезиев хлорид, готова смес от пясък и сол в количество 60 тона и само пясък – 5 тона. Общинското предприятие разполага с общо 15 машини за почистване на сняг – 10 основни и 5 спомагателни и заети 150 човека в зимните дейности, от които 20 шофьори. За ръчно почистване на тротоари и спирки са осигурени 100 броя гребла и 40 броя метални стъргалки. Предприятието разполага и с електрически ротор за почистване на паркове и централно пространство.

Социалните заведения на територията на общината разполагат с достатъчни количества горива за отопление до края на месец февруари.

От РУ "Полиция“, РС ПБЗН, Военното формирование, Районната пътна служба и Спешна помощ в града също имат готовност за съдействие и реакция с хора и техника.

Кметът Галина Стоянова призова всички участници в Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и предприятията от националната сигурност на територията на общината да работят при по-добра координация и пожела благодатна зима.

Рени АТАНАСОВА