От община Карлово публикуваха хронологията на писмата, подавани до изпълнителната власт във връзка с исканията им за отпускане на средствата за възстановяване на инфраструктурата вследствие на опустошителните наводнения от преди година и половина. 

От изложена от тях информация става ясно, че в рамките на последните шест месеца от общината подават множество писма. Четири от тях са адресирани до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и едно до вече бившият премиер Николай Денков. Три писма са били адресирани до служебния министър-председател Димитър Главчев

В писмата си от община Карлово настояват за отпускането на финансови средства за неотложни възстановителни работи в пострадалите места. В писмото, адресирано до бившия премиер Николай Денков, има искане за среща, но от прессъобщението става ясно, че такава не се е състояла. Такова искане има и в писмото, изпратено преди месец до служебното правителство и областния управител на Пловдив. Този път от местната власт настояват за среща със служебния премиер Главчев, служебния вътрешен министър Калин Стоянов и областния управител Илия Зюмбилев. 

Отново в края на април е получено положително становище от областния управител на Пловдив за целесъобразност на отпускане на средства. 

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев заяви, че средства ще бъдат отпуснати, но уточни, че няма как служебното правителство да даде исканите 38 млн. лева.