close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Всички
Благоевград
Бургас
Варна
Велико Търново
Видин
Враца
Габрово
Добрич
Кърджали
Кюстендил
Ловеч
Монтана
Пазарджик
Перник
Плевен
Пловдив
Разград
Русе
Силистра
Сливен
Смолян
София
Стара Загора
Търговище
Хасково
Шумен
Ямбол
Община Хасково обявява прием на документи на желаещи за настаняване в социални жилища, които да бъдат включени в дейности, свързани с обучения и субсидирана заетост
14:39 / 12.08.2022
137
© http://ivanova.ivanrilski.com
От 01.09.2022 г. Община Хасково обявява прием на документи за потенциални потребители в социални жилища, изградени по проект "Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“ по процедура BG16RFOP001-1.012 "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Хасково“. Това съобщиха от Общината. Социалните жилища са жилища- общинска собственост, които са предвидени за настаняване на определена целева група, включваща уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение на територията на общината.

За социалните жилища могат да кандидатстват представители на следните целеви групи:

1. Бездомни хора и/или такива, живеещи в много лоши битови условия - лица, които нямат собствено жилище и не притежават движима или недвижима собственост и/или идеални части от нея, която може да бъде източник на доходи, както и не са сключили договор за безвъзмездно ползване на имот, не са настанени в специализирана институция на държавна и/или общинска издръжка, и в същото време отговарят на следните критерии:

· Живеят на улицата или на публични места, без осигурен подслон;

· Нямат обичайно място за пребиваване, които използват за нощуване приюти или други услуги за временно настаняване;

· Обитават жилище, което не отговаря на законоустановените стандарти за жилищно строителство и проектиране;

· Обитават жилище, което не е електрифицирано, няма достъп до питейна вода, канализация и др.;

· Обитават пренаселено жилище, при което на един член от семейството се пада по-малко от:

- за едночленно семейство -1 стая;

- за двучленно и тричленно семейство -2 стаи;

- за четиричленно семейство -3 стаи;

- за петчленно и по-голямо семейство - по 1 помещение на член на семейството.

2. Родители с деца, вкл. непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания;

3. Хора в риск от бедност и социално изключване - лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет, за същия период от време. Семейството включва съпрузите, ненавършили пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 26-годишна възраст /родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак/.

Настоящия подбор на потребители е необходим във връзка с изпълнението на проект BG05M9OP001-2.056-0014-C01 "Успяваме заедно“ по процедура "Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ - компонент 2, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 и Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж " 2014-2020г., който е обвързан с проект "Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“ по процедура BG16RFOP001-1.012 "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Хасково“.

Желаещите за настаняване в социалните жилища, които отговарят на горепосочените условия ще бъдат включени в дейности по проект BG05M9OP001-2.056-0014-C01 "Успяваме заедно“, по който се предвижда: подобряване на жизнения стандарт, социално включване, нов избор на модел на живот и бит, приобщаване към общността, равнопоставеност по-отношение на другите, възможност за обучение, активно участие на пазара на труда, подобряване на здравния статус и нов старт в живота.

Следете всички новини на агенция "Фокус" и чрез:
facebook
Google Новини
Всичко важно от ефира на радио "Фокус" слушайте и в нашите подкасти в:
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Зареждане! Моля, изчакайте ...

ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Промени в Изборния кодекс
Световно първенство по футбол 2022 година
Бюджет 2023
Газова криза
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Виж още

Анкета
Ще успеят ли партиите да съставят правителство?
Не
Да
Не мога да преценя
Все ми е тая

Част от
НОВИНИ
ЗА НАС

За контакти:

тел.: 0882 801 801

focus@focus-news.net

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0885 39 39 42

sales@focus-news.net
©2000 - 2022 Медия груп 24 ООД. focus-news.net - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от focus-news.net, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в focus-news.net е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.