За съжаление ежедневно в различни райони на община Габрово ставаме свидетели на подобни гледки, които са резултат от недобросъвестност на наши съграждани. Това написаха в профила си в една от социалните мрежи от Община Габрово.

Днешните кадри са от района на кметство Донино, където в близост до контейнерна площадка е изхвърлено значително количество строителни отпадъци.

9 минути - точно толкова би отнело на човека, извършил това деяние да извози тези отпадъци до РДНО - Габрово, където всеки гражданин на общината има задължението и правото да изхвърля строителни отпадъци напълно безплатно.

"За пореден път припомняме чрез линка правилата за изхвърляне на различните видове отпадъци на територията на община Габрово https://chisto.gabrovo.bg/otpadatsi/", напомнят от местната власт.

 

ОП "Благоустрояване" и Община Габрово призовават гражданите, които станат свидетели на подобно недобросъвестно изхвърляне на строителни, едрогабаритни или друг вид отпадъци в близост до контейнерни площадки или сред природата, да сигнализират своевременно инспектората по управление на отпадъците към РДНО - Габрово на тел. 0885 002 427