По традиция с шествие-дефилир, с любима книга, портрети на просветители и училищни знамена и тържествен концерт, Община Елин Пелин ще отбележи 24 май. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Дефилирът е с начален час 10:45 ч. и ще тръгне от СУ "Васил Левски“, гр. Елин Пелин, а тържественият концерт е от 11:00 ч., на пл. "Независимост“.

В концертната програма ще вземат участие деца и ученици от образователните институции от град Елин Пелин и НЧ "Елин Пелин 1896“, гр. Елин Пелин, а поздрав към образователните и културните дейци ще поднесе любимата певица Маргарита Хранова.

24 май е най-духовният, обединяващ и светъл български празник! Празник, в който стоим пред света изправени, независими и горди че и "ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“.

Нека и тази година останем верни на традицията - да бъдем заедно на този свят за всички нас ден - просветни и културни дейци, деца, ученици и родители, граждани. Заедно да покажем, че пазим и ценим най-голямото си богатство - словото.

Повече информация може да видите тук: https://www.elinpelin.org/currentNews-8727-newitem.html