Община Дупница решава проблема с питейната вода в село Самораново. Това съобщи за "Фокус“ кметът на Общината инж. Методи Чимев. По думите му вече има зелена светлина относно реализиране на намерението за реконструиране на водоснабдителната мрежа на селото и гарантиране постоянното водоснабдяване за населението.

"Знаете, че темата е много сериозна и повече от половин година правехме срещи и в регионалното министерство и в Министерство на правосъдието, предвид намерението за изграждане на пилотен затвор край Самораново. Още преди 3 години, когато правехме проучване на водопроводната мрежа в селото се видя, че загубите са над 70%, а самата мрежа е силно амортизирана, което създава проблеми на жителите от години. Нормални бяха и опасенията, че новият обект ще създаде допълнителни проблеми с водоснабдяването и този проблем трябваше веднъж за винаги да се разреши. Получих днес необходимото потвърждение и веднага възложих на служителите да започнат изготвянето на документите за предприемане необходимите процедури“, каза Методи Чимев.

Кметът посочи, че ще се работи и по по-дългосрочни мерки, свързани с реконструкция на довеждащите водопроводи, за които е ясно, че ще трябва време, предвид и изискванията от екологичното законодателство.

Венцеслав ИЛЧЕВ