Община Добрич ще кандидатства с проектно предложение "С грижа за децата на Добрич“. Решение за това беше одобрено на днешното редовно заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Целта е да се  осигури непрекъснатост на услугите в Общностния център.

Дейностите са в няколко направления: здравна профилактика и превенция, информираност за здравното обслужване награжданите и достъп до здравни грижи, също информираност относно имунизационния формуляр; услуги за ранно детско развитие – формиране на ранни родителски умения, семейно консултиране и подкрепа, включително и по отношение на здравните аспекти, ранна интервенция за деца с увреждания и затруднения в развитието; предоставяне на патронажна грижа на деца от 0 до 3 години и въвеждащи и надграждащи обучения, включително супервизия на служители във връзка с услугите за ранно детско развитие, за ранна интервенция на уврежданията за деца, за интегриран подход и комплексност на подкрепата. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 391 166 лева и не се изисква съфинансиране.  

От 2016 г. Община град Добрич изпълнява проект "За равен шанс на децата“ и досега на 2 022 деца в риск и техните семейства са предоставени интегрирани услуги – здравни, образователни и социални. 

Жулиета НИКОЛОВА