Община град Добрич и Министерство на труда и социалната политика сключиха договор по Програма "Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, процедура "Грижа в дома“ за изпълнение на проект "Грижа в дома в Община град Добрич“, съфинансиран от Европейски социален фонд плюс. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е на стойност 1 715 250,66 лева и е с основни дейности за изпълнение - предоставяне на интегрирани здравно-социални грижи, психологическа и рехабилитационна подкрепа, доставка на храна и хранителни продукти, заплащане на битови сметки със средства на потребителя, заплащане на битови сметки и заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите), предоставяне на информация за профилактика на здравето и значими заболявания, на 321 лица, възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждане в домашна среда.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, като изпълнението на дейностите по договора започва от 05.01.2023 г. Потребителите, желаещи да ползват интегрираните здравно-социални услуги по проекта, могат да подават заявления за включване лично или чрез упълномощено лице в Община град Добрич, ул. "Независимост“ № 7, корпус III (Бивш партиен дом), ет. 7, стая 702, считано от 05.01.2023 г.