Община град Добрич отправя апел към гражданите на Добрич, към всички институции, бизнес, общински и държавни структури, социални, образователни и културни институти да се включат активно в кампанията "Градска рециклиада“, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Кампанията се провежда от днес - 13 март, до декември 2023 г. под мотото "Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот“. 

Събраните количества могат да се събират както в градските жълти контейнери за разделно събиране, така и да се извозват самостоятелно на Площадката за разделно събиране, която се намира на ул. "Христо Ботев" 68, всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч. За целите на кампанията се отчитат всички количества, събрани от всички състезания, инициативи, организирани от общината, площадката за разделно събиране, както и тези, събрани през системата от контейнери за разделно събиране на "Екопак България".

Целта на организаторите (Община Добрич и "Екопак България") е да увеличат с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година. Ако целта бъде постигната или надмината, Екопак ще осигури възможност за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички граждани на Община Добрич.

При успешен резултат от кампанията ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора на подходящи обществени места в града. 

Подробна информация за кампанията може да се намери на линк: 

https://www.ecopack.bg/bg/dobrich-gradska-recikliada .