В навечерието на един от най-светлите български празници - 24 май, пред паметника на светите братя Кирил и Методий Община Добрич награди изтъкнати педагози и директори на образователни институции за принос в духовния живот на града, предаде репортер на "Фокус". Лично кметът Йордан Йорданов и зам.-кметът "Хуманитарни дейности" д-р Емилия Баева връчиха плакети, грамоти и букети с цветя на изявените учители и директори на училища и детски градини.

В своето приветствено слово кметът Йордан Йорданов се обърна към присъстващите  с думата приятели: "В навечерието на 24 май си даваме сметка, че вие чествате този празник всеки ден от годината. Вие сте хората, които пазят най-ценното - буквите, писмеността, образованието ни. Всеки ден вие полагате най-много усилия да запазим тази ценност и да я предадем на поколенията. Дълбока признателност към всички вас, към вашия труд". Кметът сподели вълнението си, че сред гостите на тържеството вижда свои учители, неговите учители. "Искам да им благодаря сърдечно. Виждам, някои от тях се усмихват", сподели още Йордан Йорданов.

Сега това, което го свързва с учителите от ученичеството му, е общата отговорност към подрастващите да имат добрия пример в живота. "Нека да грешат, но ние ще им покажем как да се изправят. Защото аз вярвам във вас и това, което правите ежедневно, вярвам във вашия успех", каза още Йордан Йорданов. Той пожела светъл празник в утрешния ден на всички, които носят 24 май в сърцата си.

На тържеството бяха връчени и грамоти "Неофит Рилски" на МОН на педагози от област Добрич. Номиниран директор за грамота "Иван Рилски" на МОН от област Добрич е директорът на СУ "П. Р. Славейков" в Добрич Георги Георгиев. Цветята и аплодисментите на присъстващите на тържеството допълниха атмосферата на признателност и уважение. 

Пълният списък на всички наградени е публикуван на сайта на Община Добрич - тук

Жулиета НИКОЛОВА