"Работим за това майските концерти отново да са в зала "Добрич“, написа в една от социалните мрежи кметът на добруджанския град Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". Амбицията е ремонтът на Органова зала да приключи до май тази година. 

Зала "Добрич“ е отворена за посещение през 1975 г., първият концерт там е представен в края на 1988 г. От края на миналия век ремонт на залата не е правен досега. Органът вече е почистен и настроен. Обновяването е по проект на общината и е цялостно. Обхваща зрителна зала, гримьорни, репетиционни и санитарни съоръжения. Концертна зала "Добрич" е една от малкото в страната, която има орган и се отличава с изключителна акустика, благодарение на спецификата й.

"Последните 30 години с чувство на неудобство посрещахме изпълнителите, които трябваше да ползват крайно неугледните и порутени съблекални. Макар, че зрителите стояха на стари и изпокъсани столчета, всички добричлии имаме хубави спомени от концертите и постановките на местни и национални изпълнители", припомня още кметът.

Над 2 330 000 лв. е стойността на проекта. Освен реновиране ще бъде закупено оборудване и обзавеждане, както и озвучителна техника за провеждане на културни събития. Културната общественост в града с нетърпение очаква приключването на цялостния ремонт и първите концерти в обновената зала.

Жулиета НИКОЛОВА