За поредна година Община Девин почете пенсионираните учители и дейци на културата, съобщиха от Общината. В навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост, българска просвета и култура, кметът на общината Здравко Иванов организира празничен коктейл за хората пенсионирали се в системата на образованието и културата в училищата, детските градини и читалищата на територията на общината. Превърналата се в традиция среща се проведе в Ресторант - барбекю "Българско село“, на СПА хотел Девин.

 "За мен е истинско удоволствие в навечерието на един от най-българските празници 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, както и на славянската книжовност да бъдем отново заедно и да се преклоним за пореден път пред вашето дело. Да Ви благодаря за всичко, което сте дали за обучението и възпитанието на редица поколения. Сигурен съм, че всеки един от вас е в сърцата и спомените на хиляди, като първи учител, любим преподавател и човек дал ценен съвет и житейски урок.

Пожелавам Ви още дълги години да се наслаждавате на любовта и уважението на вашите възпитаници! Бъдете здрави и все така всеотдайни! ", каза в обръщението си кметът Здравко Иванов.

Градоначалникът връчи грамоти и подаръци на юбилярите.

Специално за мероприятието бе подготвена и празнична програма, като в нея участваха представители на Обединеният детски комплекс и детските градини от града.