След дълги години чакане жителите и гостите на Бяла, област Варна, скоро ще имат улеснен достъп до транспортни услуги, научи "Фокус". Въпреки, че е курортен град, години наред Бяла беше без функционираща автогара. Това водеше до трудности както за местното население, така и за туристите. След повече от две години в търсене на решение, Община Бяла придоби собственост над сградата на автогарата и прилежащия към нея имот.

"Изключително съм щастлив и горд, че след повече от две години преговори и търсене на възможности, Община Бяла закупи сградата и имота на автогарата. Благодарности към Общински съвет Бяла, който през цялото време ни подкрепяше на 100% и ни даде възможността да закупим имота.

Само по този начин ще вървим напред и ще се развиваме. Автогарата е стратегически и много важен обект за нашата Община и затова за мен беше важно да открием вариант да имаме функционираща такава. Вече подготвяме документи, за да кандидатстваме за ремонт.

Освен за ремонта започваме преговори с транспортните фирми за увеличаване на честота на транспорта до Варна и Бургас“, споделя кмета на Бяла инж. Пеньо Ненов.

Десислава ВАСИЛЕВА