Община Бяла обявява конкурси за рецитал и рисунка за всички ученици от I до XII клас от Община Бяла или обучаващи се в училищата в града, предаде Агенция "Фокус". Конкурсът е посветен на 150 години от гибелта на Васил Левски.

Регламент на конкурса за рецитал:

Участниците ще бъдат групирани в три възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Изпълнителите представят по свой избор произведение или композиция от българската проза, поезия и драматургия посветени на Апостола на Свободата. Времетраене на изпълненията:

- За първа възрастова група – до 4 минути;

- За втора и трета възрастови групи до 5 минути;

Ще се оценява дикция, тематична обвързаност, спазване на регламентираното време, въздействие. Изпълненията трябва се изпратят до 10 февруари на имейл: kultura@byala.org. Изпълненията ще бъдат оценявани от комисия в състав: представител на Община Бяла, представител на Общински съвет - Бяла, представител на ОУ "Отец Паисий“ – град Бяла, представител на ПГССТ-град Бяла, директора на Общински културен институт – град Бяла, представител на НЧ "Пробуда - 1928“.

Изисквания към видеозаписа:



- Да бъде записан специално за конкурса;

- Да бъде записан с телефон, камера или фотоапарат;

- Да бъде записан в подходяща обстановка;

- Да бъде с максимално добро качество (звук, картина);

- Да бъде любителски (не се допускат студийни записи, технически корекции или монтаж);

- В наименованието да бъдат записани възрастовата група и имената на изпълнителя.

Победителите във всяка възрастова група ще бъдат част от програмата за честване на годишнинага от гибелта на Апостола на 18 февруари 2023 година.

Регламент на конкурса за рисунка:

Участие в конкурса могат да вземат всички деца и младежи от Бяла и ученици от двете училища в града, на възраст от 7 до 19 години. Творците могат да подадат по една рисунка, като използват техника по желание и представят на хартия във формат "А4".

След оценка от комисия, най- красивите творения бъдат наградени а всички рисунки ще бъдат част от изложба, посветена на 150 години от Обесването на Васил Левски.

Основната цел на конкурса е насърчаване творческата и индивидуална изява на децата, както и предизвикване на интерес у подрастващите към делата на Васил Левски.

Рисунките следва да бъдат предадени в срок до 10 февруари 2023 година в деловодството на Община Бяла. Всяка творба следва да бъде придружена от следната информация:

– трите имена на участника;

– възраст;

– клас и училище или читалище;

– телефон за връзка с родител или учител.