"Много съм радостен от факта, че най-накрая упоритата работа дава своя резултат и то в края на година, изпълнена с многобройни кризи и национална нестабилност. Това още веднъж ни показва, че когато има добро планиране и поставените цели се следват, нашата работа дава резултат и трудът ни придобива смисъл. През изминаващата 2022-ра, разработихме стратегически важни проекти, които успешно защитихме през годината и те получиха своето одобрение и финансиране. Така кметът на Общината, Пеньо Ненов, обобщава успехите за изминаващата вече 2022 година.  Той посочи, че от общинската администрация са успели да завършат капиталовата си програма за 2022 година на 100%.

"Изградихме нова крайморска алея на Южния плаж, която бързо се превърна в едно от любимите места за разходка за жители и гостите на града. Подобрихме подхода до плажа, като изградихме тротоар, поставихме ново улично осветление и разширихме безплатния паркинг. Със собствени средства и средства от дарителска кампания изградихме Траурна зала в близост до гробищния парк в града.

Изградихме паметник на един от националните ни герои - Васил Левски.

След години преговори и неуспешни опити, закупихме старата Автогара с прилежащия към нея имот и в момента подготвяме проект за нейното реновиране.

Извършихме ремонт на локалното платно на главния път 1-9 Варна-Бургас, не само асфалтирахме, но обезопасихме пешеходната зона и обособихме велоалея;

Приключихме рекултивацията на депото за битови отпадъци и изградихме нова площадка за временно съхранение на строителни отпадъци, закупихме техника за извозване на строителни отпадъци.

Ремонтирахме изцяло каналната помпена станция в зоната на рибарско пристанище "Чайка“.

Започнахме модернизирането на Рибарско пристанище "Чайка“ като заменихме старите и опасни дървени мостове с нови съвременни понтонни съоръжения. Предстои закупуването на още 10 понтона по Оперативна програма "Морско дело и рибарство“ към Министерство на земеделието и храните.

Получихме разрешение от Министерски съвет за отстъпено право на строеж на морското дъно за най-стратегически важния проект, а именно "Разширение, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище "Чайка".

С Решение на Министерски съвет № 711 , бе одобрено финансиране за цялостна подмяна и разширение на водопроводната мрежа на село Горица.

Успяхме да получим финансиране от Министерство на образованието и науката за два много важни ремонта на Професионалната гимназия в града. В първата половина на годината е извършен цялостен ремонт на първия корпус, а в момента се завършва ремонтът на втория.

Реализирахме проект за изграждането на физкултурен салон в Детска градина "Първи юни", в рамките на проекта бе обновено и дворното пространство с нови съоръжения за игри", сподели още за успехите на общината Ненов.

Наред с всичко това е започнал и ремонт на старата ритуална зала, който ще превърне мястото и в Културен център с тематични ателиета и споделено работно пространство. 

"Изброявам тези успехи с огромна гордост и благодарност към жителите на община Бяла. Тези успехи са общи, на всички нас и за нашето бъдеще.

Благодаря на Общински съвет-Бяла за неспирната подкрепа за важните и значими за развитието на общината проекти, и на Общинска администрация за професионализма и търпението през цялата година.“, каза в заключение кметът на Бяла.