Община Бургас ще изготви проект за укрепване на свлачището в кв. "Сарафово". Решението за това беше единодушно прието по време на редовната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на "Фокус". 

Съветниците се съгласиха, че са необходими спешни действия по укрепване на крайбрежната алея между солниците и кв. "Сарафово", където преди няколко месеца се активизираха свлачищни процеси, застрашаващи живота на преминаващите велосипедисти и пешеходци. 

Към момента временно по компрометирания участък е ограничен достъпът за автомобили, въпреки това обаче пешеходците продължават да преминават.

"Оказа, че след последното земетресение в Турция, свлачищните процеси са се активизирали допълнително, затова е необходимо да се направят нови проучвания на място", заяви зам.-кметът Чанка Коралска.  

Вчера на посещение в Бургас бе служебният министър на регионалното развитие и багоустройството арх. Иван Шишков, който пое ангажимент за разрешаване на проблема. Той заяви, че се дава възможност на Община Бургас да изготви проект за укрепване, който впоследствие Министерството ще финансира. 



Общинския съвет одобри да се отпуснат средства в размер на 40 000 лева за проучвателните и проектните дейности. Съветът допусна и предварително изпълнение на решението.