От 01 юли стартират ремонтните дейности по подмяна на ВиК мрежата по западното платно на улица "Джеймс Баучер" в участъка от кръговото кръстовище при Строителния техникум до пресечката с улица "Даме Груев". Това съобщиха от Общината. 

Община Благоевград информира, че в периода на ремонтните дейности ще бъде въведена временна организация на движение. 

От понеделник се преустановява и паркирането на автомобили в участъка, а движението ще бъде пренасочено в една лента в двете посоки. Тротоарът от западната страна на улицата също ще бъде затворен за пешеходци. 

С цел по-добра организация на движение, в периода от 01 до 03 юли, улица "Даме Груев" също ще бъде затворена за движение в участъка от улица "Крушево" до улица "Джеймс Баучер".

Ремонтът на ВиК мрежата ще бъде извършен от "БМ Груп". 

Община Благоевград проучва възможността след ремонта да се обнови асфалтовата настилка на цялата улица, тъй като тя е силно компрометирана от пропадания, които се очаква да се задълбочат след разкопаването за подмяна на канала.   

Община Благоевград и ВиК Благоевград работят съвместно за създаване на добра организация и приключване на ремонтните дейности в срок – очаква се работата на фирмата изпълнител да завърши до месец. 

До края на тази седмица приключват ремонтните дейности и по подмяна на ВиК мрежата  на улица "Ванюша Валчук" зад III ОУ, които започнаха през април тази година по проект, включен в капиталовата програма на ВиК Благоевград. 

Към този момент се завършват дейностите по възстановяване на тротоарите от двете страни на уличното платно. 

Очаква се ремонтът да реши дългогодишния проблем с амортизираната подземна инфраструктура, която създаваше предпоставки за чести аварии. 

Община Благоевград има готовност веднага да започне полагане и на асфалтовата настилка, за да завърши цялостния ремонт на улицата.