Община Ардино ще се включи в най-мащабната световна природозащитна инициатива "Часът на Земята", организирана от международната екоорганизация WWF. Тя ще се проведе на 23 март (събота), с изключване на светлините на частни и обществени сгради в периода от 20:30 ч. до 21:30 ч. Ръководството на община Ардино апелира гражданите да загасят осветлението в домовете си за час с послание за по-устойчиво бъдеще, съобщиха от общината.

Тази година инициативата се провежда под наслова "Подари 1 час на Планетата". WWF призовава да се създадем "Най-важния Час на Земята". В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата.

Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим. Часът на Земята 2024 може да бъде стимул за много неща освен изключване на светлини. Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия, отбелязват от WWF.