В Златоград се проведе обществено обсъждане на технически проект за благоустрояване и обновяване на част от ул. "Стефан Стамболов“, ул. "Черно море“, част от ул. "Дельо войвода“ и прилежащите им междублокови пространства. Това съобщиха от Общината.

С присъстващите на място е обсъдено подобряването на физическата среда, привлекателността на града и качеството на живот, безопасност на средата на обитаване, оптимизиране на комуникационните потоци и възможностите за социални контакти, обновяване на търговската и пешеходна достъпност.

По време на обществено обсъждане живущите на посочените улици бяха запознати с обхвата на разработката, какви са целите на проекта, а именно осигуряването на реализацията на устойчив и динамичен градски център чрез създаване на единна система от междублокови и пешеходни пространства с обща визия, съобразена със спецификата на града, като се запазят и доразвият положителните моменти в изградените вече обекти; осигуряване на транспортна достъпност и добра комуникация до административни, жилищни и търговски обекти; обединяване на отделните пространства с цел създаването на единна зона за пешеходци, рекреация, социални комуникации, детски занимания и игри; повишаване на безопасността и сигурността на градската среда; предложихме решение за нови улични и тротоарни настилки, които да гарантират носимоспособността, както и отводняването им от повърхностни води и безопасността на движението.