Окръжна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на 36-годишен велосипедист. Инцидентът възникнал на пътя между селата Сеслав и Беловец, след 21:00 часа на 27 октомври 2022 година.Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Според първоначално събраните данни, по време на движението си 39-годишният М.Б. от град Кубрат, губи контрол над товарния автомобил, който управлява, навлиза леко в лентата за насрещно движение и блъска странично лек автомобил, намиращ се там. След като успява да спре, е установено, че близо до предната дясна гума на тежкотоварното превозно средство се намира велосипедист. Мъжът е починал на място, неговата самоличност е установена – той е на 36 години от град Кубрат.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и/или наркотични вещества показали, положителен резултат за употреба на наркотици. Взета е кръвна проба за химически анализ за изясняване дали се касае за забранена субстанция или става дума за лекарствен продукт. Има данни мъжът да е приемат специфични медикаменти, изписани му с рецепта.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград