Демо урок "Изобретения и роботика“ ще се състои на 17 декември в Смолян, съобщи Костадин Недев от образователната платформа "Млад изобретател“. Урокът е предназначен за деца от 3-и до 6-и клас и ще се проведе в Sky Hub Smolyan в Споделеното IT пространство в областния град. 

На демонстративното занятие децата с интереси в областта на техниката  ще научат повече за света на роботиката и дигиталните технологии.  Демо урокът е част от инициативата на платформата да се обучават бъдещи изобретатели, организирайки курсове за деца в страната.  Обученията представят пред учениците по занимателен начин възможностите на информационните технологии.   Основателят на образователната платформа Костадин Недев е военен пилот на изтребител, а  "Млад изобретател“  бе отличен  тази година  с грамота от президентската инициатива "Награда "Джон Атанасов“ в категория "Проект с висок обществен принос“.

Родителите на децата, желаещи да посетят урока е необходимо да направят предварителна регистрация за участие на линка: https://forms.gle/kXh4uT52kfcnXAzw6 .