Групата на местната коалиция ПП-ДБ-СС няма да издига кандидат за председател на Столичния общински съвет. Това обяви Борис Бонев в свое изказване по време на дебатите за избор на председател на СОС, предаде репортер на "Фокус“.

"Въпреки че мнозина от вас не успяха да дадат обяснение защо не биха ни подкрепили, а с това и да дадем старт на общинския съвет, си даваме ясна сметка, че ако потретим избора, едва ли ще видим различен резултат. Затова взехме решение днес на този избор да не издигаме кандидат за председател на общинския съвет.

Така даваме възможности на всички вас, 38 общински съвети,  да изберете председател. Нашите очаквания са, че всяка една от политическите групи, която е издигнала председател, е направила всичко необходими предварителни разговори, провела е тези разговори с всички, потърсила и е намерила подкрепа за своите кандидати“, заяви Бонев.

"Нашата група, изключително обединена, независимо от внушенията, които правите (бел. от ред. - препратка към ГЕРБ), няма да позволи София да бъде заложник на тактиките от миналото“, каза още той.