Бум на кражбите в Русе и региона. Полицията разследва сигнали за кражба от вила и автомобил, както и кражба на гориво. Това съобщиха от ОДМВР-Русе.

Служители на Второ РУ разследват сигнал за кражба от вила. За извършеното деяние е съобщено вчера в районното управление, като според подадената информация за периода от 15:10 ч. на 25 септември до към 08:50 ч. на 28 септември, след взломяване на катинар е проникнато в имот в с. Долно Абланово и са отнети електрически ъглошлайф с дискове за рязане, медна пръскачка, ел. удължител, няколко консерви, тоалетна и кухненска хартия. Нанесената щета е заявена за около 200 лева.

Сигнал за кражба на гориво разследват полицаи от Първо РУ. Вчера сутринта около 07:30 часа в полицията е постъпил сигнал за извършена кражба на гориво от машини, намиращи се на строителна площадка в гр. Русе в жк "Дружба“. Според заявеното, това е станало след 17 часа предишния ден. Извършен е оглед на място от дежурна оперативна група на полицията. Количеството отнето гориво и нанесените щети са в процес на изясняване.

Служители на Второ РУ разследват сигнал за кражба от автомобил в русенския кв. "Възраждане“. Според заявеното в полицията, за времето от 19:10 часа на 26 септември до 06:50 часа на 28 септември, обект на посегателство е станал автомобил "Киа“. Чрез използване на техническо средство е проникнато в колата и са отнети мултимедия, хендсфри, стойка за мобилен телефон, слънчеви очила, зарядно устройство, винтоверт с накрайници, документи и други вещи. На място е извършен оглед от полицията. Щетите от деянието са в процес на уточняване.