Обработките срещу кърлежи започват на 11 и 12 април на територията на община Видин, предаде репортер на "Фокус“. Ще бъде извършена обработка и третиране на парковете и зелените площи в жилищните комплекси на Видин и на стадион "Георги Бенковски“, в град Дунавци, село Градец и площта пред Алботинския манастир. Ще бъде извършена дезинфекция и дезинсекция на детските площадки, освен в град Видин, и в населените места на общината.

Ще бъде извършена ларвицидни и имагоцидни обработки срещу комари, в зависимост от резултатите на направен мониторинг на биотопите и метеорологичните условия, уточняват от община Видин. Дезинсекция ще се извършва в град Видин и населените места по поречието на река Дунав.

След финализиране на обществената поръчка за извършване на услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация от страна на Община Видин, дейностите ще се извършват по съгласуван предварителен график и при спазване на изискванията за безопасност за хората и животните.

Целта при обработките е да се намали, предотврати и ограничи разпространението на вредителите, които са преносители и причинители на заразни заболявания до степен, безопасна за здравето на човека, допълват от община Видин.