Оборудване за над 50 000 лева получи като дарение МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. В началото на седмицата в лечебното заведение пристигна ТИР с 19 електрически легла, шкафчета, медицинска апаратура и различни консумативи за нуждите на отделенията, предаде кореспондент на "Фокус“.

Благородният жест от страна на нидерландска компания стана факт с помощта на Ротари клуб – Велико Търново, които финансираха транспортирането на медицинското оборудване.

Това е второ голямо дарение, което търновската болница получава от организацията SMHO - "Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“. Тя вече 30 години подкрепя социални и здравни заведения в Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. Даренията им обхващат всички сфери от дейността здравните заведения – лечебна, диагностична, спомагателна.

Ръководството на областната болница изказва огромната си благодарност към организациите, които за пореден път заявяват своята голяма подкрепа за бъдещето и развитието на най-голямото лечебно заведение в областта.

"Фокус“ припомня, че само преди няколко месеца по проект "Светулка“ ротарианците, заедно с фондация "За доброто“ и "Америка за България“ преобразува напълно детското отделение в МОБАЛ и то се превърна в едно от най-модерните в страната.