Обновяват Народно читалище  "Асен Златаров – 1940“ в добруджанското село Стефан Караджа. Средствата са осигурени по програма "Красива България". Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на "Фокус"

Проектното предложение включва извършване на основен ремонт на покрива на сградата, полагане на топлоизолация и изграждане на нова водоотвеждаща система на покривната конструкция. Ще бъде монтиран окачен таван на част от помещенията в сградата на втория етаж, а старата дограма ще бъде подменена. В зрителната зала ще бъдат реновирани електрическата инсталация и подовото покритие на сцената. Най-късно до средата на годината трябва да бъде избран изпълнител и да стартира дейността по обекта.

Общият бюджет на проекта е в размер на 254 256 лв. с вкл. ДДС, от които 119 500 лв. се финансират от Министерство на труда и социалната политика, а 134 756 лв. се съфинансират от бюджета на Община Добричка. Сградата на читалището в село Стефан Караджа се намира в центъра на селището и е строена през 1940 г.

Жулиета НИКОЛОВА