Обновяват преместеното вече отделение по "Уши, нос, гърло“ на МБАЛ "Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. От ръководството на лечебното заведение уточняват, че ремонтните дейности са почти към финала си.

От скоро отделението се намира между хирургично и очтното отделения, като това създава възможност за по-добри функционални връзки между всички структури с хирургичен профил и по-пряка връзка с операционния блок и реанимацията. Помещенията в него са изцяло отделени и освежени, осигурени са нови легла и апаратура, нови телевизори и различни удобства за пациентите.

Ремонтът струва близо 100 хиляди лева, като парите са отделени от бюджета на лечебното заведение.

"През тази година предстои да бъде обявена обществена поръчка за ремонти на още няколко структури в болницата, която ще бъде изпълнена отново със собствени средства, като за целта са заделени около 200 хил. лева, Така че поетапно продължава обновяването и основните ремонти, за да може да се създадат максимално добри условия на труд за персонала, както и удобства за пациентите, които се лекуват при нас“, посочи управителят на горнооряховската болница д-р Иван Иванов.