Областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов се включиха в ритуала-поклонение по повод 150-та годишнина от гибелта на Васил Левски, организиран от Община Сливен.

На събитието присъстваха още кметът Стефан Радев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Камен Костов, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев, депутати, общински съветници, ръководители на държавни и културни институции, представители на политически и обществени организации, ученици от сливенските училища, граждани.

В словото си пред събралото се множество кметът Стефан Радев изтъкна непреходната стойност на делото и заветите на Левски и благодари на всички включили се в снощното факелно шествие-поклонение пред паметта на Апостола. Ритуалът по повод 150-та годишнина от обесването на Васил Левски продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на едноименния площад в центъра на Сливен, с участието на Военния духов оркестър към Военен клуб - Сливен, парадна част от Военно формирование 22220 и почетен караул на Регионален клуб "Хаджи Димитър“ при Национално дружество "Традиция“. Цветя на признателност обсипаха бюст-паметника на Апостола, с което няколко поколения сливенци изразиха преклонението си пред неговия подвиг и свято дело.

В отговор на журналистически въпрос след края на церемонията, областният управител коментира, че най-важната дума, с която свързва Левски, е "Народе????", написана с четири въпросителни в неговия личен бележник. И че тези четири въпросителни не трябва да престават да будят у нас размисъл. "Искрено вярвам, че българският народ, макар и силно криволичейки, върви по пътя, който Апостолът ни е начертал", добави още областният управител Минчо Афузов