Областният управител Минчо Афузов взе участие в онлайн съвещание за организацията и провеждането на изборите на 2 април. Във видеоконферентната връзка взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров и 28-те областни управители. Основна тема на съвещанието бяха логистиката при доставка, приемане, използване и предаване на електронните устройства за онлайн наблюдение при преброяването на бюлетините в избирателните секции.

В хода на работната среща стана ясно, че електронните устройства ще следват пътя на хартиените бюлетини. Районните избирателни комисии трябва да предадат електронните устройства на общините, а те от своя страна да ги предоставят на секционните избирателни комисии. След приключване на работата по преброяване на гласовете и оформяне на протоколите, секционните избирателни комисии трябва да предадат електронните устройства, заедно с изборните книжа, в Районната избирателна комисия.

Според последните указания на ЦИК, електронните устройства ще предават онлайн и ще записват целия процес от приключване на изборния ден до окончателното изготвяне на протокола във всяка секционна избирателна комисия. Това ще осигури контрол върху стриктното спазване на методическите указания на ЦИК относно процедурата и технологията на гласуване.