Областният управител Захари Сираков пожела здраве и успешна професионална реализация на абсолвентите от Випуск 2023 на Филиал Смолян към Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. "Използвайте пълноценно и надграждайте ежедневно получените в университета знания! От вашето трудолюбие и постоянство зависи успешното ви кариерно развитие! Бъдете достойни представители на ВСУ "Черноризец Храбър“, Филиал-Смолян, и с успехите си давайте повод за гордост на вашите преподаватели!“, каза Сираков, съобщиха от Областна администрация – Смолян.

Сираков поздрави ръководството и целия колектив на Университета и местния филиал за усилията да поддържат високото ниво на висшето образование и академичния дух в Родопите.  Пожела им да продължават да се развиват, със всяка следваща година да обогатяват учебните си програми и да увеличават приема, както през тези първи 25 години от откриването на филиала в Смолян.

Дипломите на отличниците връчиха областният управител на област Смолян Захари Сираков, директорът на Филиал-Смолян към ВСУ "Черноризец Храбър“ доц.д-р Анелия Пържанова, вицепрезидентът на Университета Яни Янев и заместник-ректорът по институционално сътрудничество и развитие доц. д-р Елеонора Танкова. Сред официалните гости на събитието бяха представители на академичните среди, кметове и заместник-кметове, ръководители и представители на държавни и общински институции от региона.

Днес 140 дипломанти, които завършиха обучението си по време на есенната сесия на Випуск 2023, получиха дипломите си за висше образование в образователно-квалификационните степени "Бакалавър" и "Магистър". Те са преминали курс на обучение в бакалавърските специалности "Бизнес администрация и мениджмънт", "Строителство на сгради и съоръжения" и "Водоснабдяване и канализация" и магистърските програми "Европейска администрация и управление на публични проекти" и "Данъчен и митнически контрол". Отличниците от есенната сесия са осем. Випуск 2023 е 28-ият в историята на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", като в пролетната и есенната сесия във Варна и във Филиал-Смолян се дипломираха близо 1000 абсолвенти.