На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с живеещите на ул. "Митрополит Борис“ и ул. "Христо Силянов“ в Благоевград, бяха изяснени мотивите, с които юристите на Областна администрация Благоевград върнаха за ново разглеждане решението на Общински съвет, предаде "Фокус".

Областният управител пожела да се срещне с хората, за да бъдат успокоени, че решението няма да бъде оспорено в съда, за да не се създава пречка в най-кратки срокове Общински съвет да отстрани несъответствията на взетото решение с нормативните изисквания на Наредбата за проектиране на транспортни системи. 

Стоян Христов бе категоричен, че дългогодишният проблем трябва да бъде решен, но за целта е необходимо да бъде прието качествено и валидно решение на Общински съвет, съобразено с изискванията за безопасност на движението, съгласувано с органите по безопасност на движението и при съобразяване с изискванията за ПУП. Всички тези съгласувания трябва да са налични към момента на приемане на решението от ОбС.

Присъстващите благодариха на областния управител за срещата и конструктивния диалог, а той, от своя страна, подчерта, че винаги е насреща  за разговор и за съвместно решаване на всякакви проблеми, касаещи обществения интерес. Всяко решение, което бива връщано за ново преразглеждане и гласуване в ОбС във всяка една община на територията на областта е единствено поради установени пропуски и несъответствия, свързани със законосъобразността на решенията, допълни Стоян Христов.