Областният управител на Враца Георги Митов присъства на тържественото отбелязване на 53 години от обявяването на Мизия за град, съобщиха от държавната институция.

Празникът започна с церемония по издигане на националния флаг на централния площад "Свобода“ в града.

В приветственото си слово областният управител изрази своята увереност, че и занапред ръководството на общината ще работи активно за развитието и просперитета на града и, че със съвместните усилия на местната и държавна власт, този край на България може да развие пълния си потенциал.         

По време на тържествено заседание на Общинския съвет със званието почетен гражданин беше удостоен роденият в село Крушовица Николай Николов.

Сред официалните гости на празника бяха и Високо Преосвещенство Врачански митрополит Григорий, отец Аспарух, Татяна Спасова - председател на ОбС Мизия, общински съветници, Илия Илиевски - кмет на село Крушовица, Цветелина Димитрова - кметски наместник на с. Войводово и други.

Преди 53 години, на 13 февруари, с Указ № 344 за преименуване на обекти от национално и местно значение се постановява промяната в административно-териториалното деление на Врачански окръг. С него идва и сливането на две селища от градски тип – Гложене и Букьовци в град с ново наименование – Мизия.