В двора на ГПЧЕ "Йордан Радичков" се състоя тържествената част по дипломирането на випуск 2024. Сред гостите бяха началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, заместник – кметът на община Видин Мартин Дончев и Лидия Каменова – председател на училищното настоятелство.

Арутюнян отправи приветствие и връчи поздравителен адрес на директора на учебното заведение Боянка Никова. "Горда съм от факта, че випуск 2024 постига отлични резултати на държавните зрелостни изпити, което е поредно доказателство, че Гимназията с преподаване на чужди езици поддържа висок стандарт на обучение. Желая здраве, удовлетворение, увереност, сили и още много успехи! Не забравяйте родния град и Вашето училище! Видин ще Ви очаква!“, заяви в обръщението си областният управител.

ГПЧЕ "Йордан Радичков“ завършват общо 78 дванадесетокласници, като петима от тях получават пълни отлични оценки на матурите. Почетното отличие на Министерството на образованието и науката - "Национална диплома“ бе връчено на Ивелина Андреева, която постига отличен резултат и на двата държавни зрелостни изпити - по български език и литература и английски език, както и пълен отличен успех по всички учебни предмети от дипломата за средно образование.

За доброто настроение на всички учители, зрелостници, родители и гости допринесоха изпълненията на танцов състав "Слънце“ към Гимназията с преподаване на чужди езици във Видин.

По-късно областният управител г-жа Ани Арутюнян уважи и церемонията по връчване на дипломите за завършено средно образование на общо 63 зрелостници на 142-ия випуск на СУ "Цар Симеон Велики“.

"Въпреки че съм поканена в качеството си на представител на държавата, тук аз винаги се чувствам у дома. Изключително съм щастлива, че след 14 години отново се връщам в моето училище, с което безкрайно се гордея и което беляза професионалния ми път“, каза в емоционално обръщение г-жа Арутюнян.

Общо 25 са отличните оценки от ДЗИ, от които 4 пълни шестици, а 5 от випускниците на най-старата видинска гимназия са с отлични оценки и на двете задължителни матури. Дипломите връчи Ирена Гъркова, която е 35-ти директор на СУ "Цар Симеон Велики“