Новото правителство е резултат от несъвместими с виждането ми за чест, достойнство и патриотизъм действия. Това е правителство, с чието управление не бих искал да бъда свързван, но ще продължа да изпълнявам функционалните си задължения, докато бъда освободен от този пост. Това заяви в социалните мрежи областният управител на Стара Загора в оставка Иван Чолаков, който вчера подаде заявление за освобождаване от длъжност, предаде репортер на "Фокус". Тойпосочи мотивите за своето решение в личния си фейсбук профил.

"Уважаеми граждани на Област Стара Загора и приятели от живота и социалните мрежи, днес депозирах в Министерски съвет заявление, с което заявих желание да бъда освободен от заеманата длъжност като Областен управител.

Мотивите ми са изцяло лични, тъй като не съм политик и не съм обвързан партийно. Мисля , че в живота има някои важни неща като лоялност и морал, които ме мотивираха за тази постъпка. Аз и останалите ми колеги сме назначени от служебното правителство на премиера Донев, а то вече е освободено от функциите си.

Надявам се, че съм бил полезен за хората в областта, доколкото са позволявали правомощията ми.

Пожелавам на следващите управляващи да съумеят да запазят и дори да подобрят условията за професионално развитие и живот в Област Стара Загора“, се казва в публикацията на Чолаков.

Рени АТАНАСОВА