Областният управител на Смолян, Стефан Сабрутев връчи на Районната избирателна комисия в Смолян печата за предстоящите изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Това съобщиха от Областна администрация – Смолян.

С  решение № 1625-НС от 10.02.2023 г., Централната избирателна комисия назначи състава на РИК - Смолян.

Районна избирателна комисия в Двадесет и втори изборен район - Смолянски е в състав от 13 членове. Председател на РИК - Смолян е Росица Станимирова Чакърова, а нейни заместници са Костадин Димитров Чаталбашев и Боян Ваклинов Симеонов.

Секретар на Районна избирателна комисия - Смолян е Симеон Атанасов Велинов, а членове Малинка Минчева Кордова, Веселин Динков Грашев, Евдокия Сергеева Волевска, Анастасия Манолева Караманолева, Маргарита Георгиева Солакова, Таня Радоева Кьорова, Добрин Юлиянов Тодоров, Димитър Стоянов Марев, Ася Светлинова Сиракова.

Областния управител Стефан Сабрутев пожела на членовете на комисията спорна работа, като подчерта, че се надява да се проведат коректни избори. Той посочи, че ако имат нужда от съдействие при осъществяване на работата си, могат да разчитат както на него, а така също и на екипа на Областна администрация - Смолян, който е на разположение и ще подпомага, както и досега дейността на Районната избирателна комисия.

Председателят на РИК - Смолян Росица Чакърова от своя страна заяви, че поемат ангажимент да проведат законосъобразни и прозрачни избори, и правилно да отразят вота на гражданите.