В рамките на обиколката си в региона областният управител проф. Христо Христов посети община Върбица, където проведе среща с кмета на общината инж. Мердин Байрям и с кметовете на населените места в общината, информираха от пресцентъра на Областна администрация - Шумен. В хода на разговора беше обсъдена подготовката и съвместната работа между общините и държавните институции по обезпечаване и организацията на изборния процес за предстоящите избори на 2 април. Както в община Велики Преслав, администрацията в община Върбица постави два основни проблема в подготовката, за които все още няма указния. Това са осигуряването на интернет връзка в секционните комисии и изискванията за параваните за гласуване. Областният управител проф. Христо Христов съобщи, че проблемите са поставени на вниманието на председателя на Районната избирателна комисия и очаква конкретни отговори.

Кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям благодари на областния управител за ангажираността и пълното съдействие, което е оказал на общината за решаване на сериозния проблем през есента на миналата година по осигуряване на дърва за огрев за населението, в резултат на което Североизточно държавно предприятие е изпълнило заявките на хората. От своя страна областният управител съобщи, че вече работи по създаване на организация за новия отоплителен сезон, като предстоят срещи с ръководството на Североизточно държавно предприятие Шумен. Целта е да бъде извършено точно планиране на необходимите количества дървесина, доставките да започнат в началото на лятото и да приключат преди началото на отоплителния сезон, за да се избегне сериозното напрежение във връзка със забавените доставки и недостиг на дървесина, което се получи във всички общини през миналата година.

По време на срещата пред областния управител беше поставен и проблем с недостига но вода за село Ловец. Поради сушата и липсата на валежи с намален дебит са местните водоизточници. От думите на кмета стана ясно, че през последните седмици е извършен частичен ремонт на водопровод, свързващ Ловец със село Сушина и така село Ловец получава допълнително вода, която обаче се оказва недостатъчно за нуждите на селото. Областният управител проф. Христов се ангажира да постави проблема пред управителя на ВиК Шумен и да се търси решение.