Областният управител на Русе Драгомир Драганов започна срещи с кметовете на общините в региона. Днес той посети Борово, където се срещна с кмета Валентин Панайотов и екипа на Общинската администрация. В дискусиите участваха както експерти от Областната управа, така и кметовете на всички населени места в Боровско, а също и председателят на Общинския съвет Пламен Симеонов, съобщи ОА-Русе.

"До средата на юли ще организирам подобни срещи във всички общини. Целта е на място аз и екипът ми да се запознаем с проблемите и задачите, които стоят пред местната власт и гражданите и да установим взаимодействие по важните проекти", коментира областният управител.

Той посочи още, че от доброто взаимодействие между местната власт и Областната администрация зависи успешното развитие на общините.

"Не приемам за нормално областният управител да стои в кабинета си да се ориентира за случващото в региона само по документите. Срещите се провеждат в съответните общини, за да може екипът ми да е наясно с всички факти по определена проблематика. Така аз ще знам къде и как държавата може да е полезна, за да могат хората да живеят по-добре. Винаги може да разчитате както на мен, така и на експертите, с които работя. Ние сме един отбор и хората от малките населени места също трябва да видят, че държавата мисли за тях", заяви Драганов.

Той връчи и почетна грамота на кмета Валентин Панайотов за ползотворната съвместна дейност с институцията при изпълнението на държавната политика и развитието на местната общност. Областният управител увери представителите на държавната власт в това, че ще съдейства по всякакъв начин за по-добра комуникация с правителството.

Сред темите, които бяха обсъдени са реакциите при бедствия и аварии, подобряването на транспортната свързаност, а също и кандидатстването по различни европейски проекти. Не по-малко внимание беше обърнато и на възможностите за подобряване на инфраструктурата в община Борово. Разгледани бяха и теми, касаещи надграждането на социалните услуги. В знак на доброто сътрудничество през годините Драганов получи картина, изобразяваща Дървото на живота от кмета на Борово.