Областният управител на Русе Данаил Ковачев получи благодарствен адрес от кмета на Община Две могили Божидар Борисов, съобщиха от Областна администрация - Русе. Поводът е своевременната реакция и предприетите адекватни мерки от Ковачев и екипа му по време на бедствената обстановка от края на миналия месец, когато на места в региона имаше обилни снеговалежи, които доведоха до блокирането на редица пътни артерии и оставиха без ток, вода и комуникации десетки населени места.

Най-усложнена бе обстановката в Борово, Ветово и Две могили, като и в трите общини беше обявено бедствено положение.

"Приемете моите най-искрени благодарности за оказаното съдействие в кризисната ситуация по отстраняване на щетите от снежната буря и възстановяване на електро- и водоснабдяването на населението от град Две могили и селата в общината“, се казва в написаното от Борисов до Ковачев.

"Благодаря Ви за добрата организация, взаимодействие и бързата реакция по време на бедственото положение в община Две могили. Доброто сътрудничество между нашите институции спомогна за бързото преодоляване на кризисната ситуация в населените места от общината“, допълва кметът на Две могили.

Припомняме, че след молба от негова страна областният управител поиска подкрепа от военнослужещи и техника от състава на Военно формирование 32420. Освен в разчистването на снегонавяванията, военните помогнаха за премахване на паднали дървета и клони, както и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци. Също така екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуриха продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината. Личният състав и техниката от състава на Въоръжените сили действаха по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и с разрешението на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От своя страна областният управител Данаил Ковачев е категоричен, че доброто взаимодействие между държавна и местна власт е в основата на осигуряването на по-добри условия за живот на хората в съответните населени места.