Провеждането на мащабна информационна кампания в Русенско относно машинния вот на 2-и октомври обсъдиха областният управител Анатоли Станев и членовете на новоназначената Районна избирателна комисия /РИК/. Това съобщиха от Областна администрация – Русе.

"Демо машините трябва да достигнат до максимален брой гласоподаватели“, категоричен е Станев. Според него подобна инициатива ще повиши доверието в машинния вот, а оттам ще се окаже и предпоставка за повишаване на избирателната активност, която на свой ред би трябвало да гарантира по-голяма обществена представителност в бъдещия парламент. "Хората трябва да вярват, че имат силата да решават бъдещето си и техният глас бива чуван“, допълва още областният управител. Той сподели още, че машинното гласуване е показало своята ефективност и е допринесло за намаляване на купения вот. Това бе и другата тема, която бе обсъдена в рамките на срещата. По въпроса предстоят и нови срещи между областния управител и останалите институции, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Не на последно място областният управител поздрави ръководството и членовете на РИК. "Вие сте доказани професионалисти в работата си, по-голямата част от вас имат и сериозен опит в правенето на избори. Вярвам ви и съм сигурен във вашата компетентност и професионализъм“, заяви Станев.

Припомняме, че през изминалата година подобни кампании относно машинния демо вот бяха организирани от РИК и Областната администрация. Те преминаха успешно и обхванаха всички общини на територията на региона, както и повечето населени места в тях.