Областният управител на Добрич Здравко Здравков сигнализира за вандалски прояви на украинчета в к.с. Кранево, което се намира в непосредствена близост до Албена и където има настанени немалко украински бежанци, предаде репортер на Агенция "Фокус".

На брифинг в Областна управа - Добрич Здравков съобщи, че днес при рутинна проверка на обекти, държавна собственост, в курортното село екип на администрацията се е натъкнал случайно на вандалски прояви - рисуване със спрейове по стени, разходки по покрива на сградата, счупено имущество и панорамно стъкло, от страна на четири украинчета. Две са малолетни, другите две - непълнолетни. Предполага се, че са от бежанците и са на спортен лагер в Кранево. Това е към момента информацията за тях, с която Областна управа в Добрич разполага. Не е ясно съдържанието на рисуваното и написано със спрейове. 

Обектът, където е констатиран вандализъм, се намира в централната част на курортното село, бивша почивна база е, сега - държавна собственост. Охранява се от фирма, но въпреки това е извършен вандализъм в него. Утре предстои представител на охранителната фирма да бъде разпитан. Подаден е веднага и сигнал до полицията за вандалските прояви на четирите украинчета. 

Жулиета НИКОЛОВА