Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова подаде днес оставка със заявление до Министерски съвет. Като основен мотив се посочва, че всяко правителство е редно да формира свой екип, което да изпълнява на регионално ниво политиката на Министерски съвет.

"В мотивите ми няма нищо лично, напротив  - има само коректност и съобразителност с настъпилите промени на централно политическо ниво. С министър-председателя академик Денков сме били част от един екип и аз го поздравих със заемането на поста министър-председател в един толкова труден за държавата момент и му пожелах успех в извеждането на България от политическата и икономическа криза. С достойнство изпълнявах ангажиментите си като областен управител към служебното правителство с премиер Гълъб Донев", каза областният управител проф. Мария Нейкова

Областният управител изразява своята благодарност към всички държавни институции, представители на местната власт, неправителствени организации, представители на бизнеса, медиите и на екипа на Областна администрация Бургас за доброто сътрудничество и коректната екипна работа.

"Ще остана на поста си и ще изпълнявам задълженията си, включително и моят екип, до вземането на решение от страна на Министерски съвет", допълни още проф. Нейкова.