На 01 юли 2024 г. областният управител проф. Мария Нейкова организира в благотворителен концерт под надслов "Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със синдром на Даун. Концертът е с начален час 19:30 ч. на открита сцена "Охлюва“ в Морската градина на гр. Бургас. Участниците в него също ще бъдат деца, защото идеята е деца да помогнат на други деца, възпитаване в добротворчество, взаимопомощ и грижа на подрастващото поколение.

Поканите са изработени от възпитаници на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“, гр. Бургас, които винаги са подкрепяли благотворителните инициативи на проф. Нейкова.

Целта е със събраните средства да бъде освежен "Домът на слънцето“ в бургаския кв. "Ветрен“, да се закупят консумативи, помагала, съоръжения за рехабилитация, наемане на  рехабилитатор, логопед, психолог за работа според потребностите на децата. Така ще се осигури необходимият тласък в тяхното личностно развитие, което ще ги направи по-уверени в социалното общуване, а младежите – професионално ориентирани.

Участниците в концерта, които доброволно се включват в подкрепа на децата са:  Вокално трио DEJA VU, хор "Трепетлика“, ТА "Лукойл Нефтохим Бургас“, ТА "Трите пъти“, КСТ "Бургас-75“, ВФ "Морски песъчинки“, възпитаници на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“ – Ния Стоянова, Рени Янакиева, Карина Славова, Вероника Сидоренко.

Който желае да подкрепи децата и младежите със Синдром на Даун в област Бургас, може да го направи и като дари средства по дарителска банкова сметка с титуляр: Фондация "ДаунТаун БГ“ - BG97CECB979010J3696700. Те имат нужда от всички нас, от нашата добрина и грижа!