На организирана от проф. Мария Нейкова среща в Областна администрация с народни представители от Бургаския избирателен район, кметове на общини и председатели на общинските съвети в област Бургас бяха обсъдени предизвикателства и приоритети за развитието на региона. Присъстваха също зам.-областните управители Мария Ценова и Пламен Янев.

Акцентът беше поставен върху лошата или напълно липсваща пътната инфраструктура, честите аварии на ВиК системата, реконструкцията на ГКПП-Малко Търново, изграждане на укрепителни съоръжения в държани имоти в местност "Ъгъла“ - кв. Сарафово, създаване на Фармацевтичния факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и други важни теми за областта.

"Решаването на тези въпроси несъмнено има важно обществено значение за област Бургас и затова аз и колегите ми от Областна администрация ще работим приоритетно за това. Благодаря на всички присъстващи, че се включиха в обсъждането с отговорност и загриженост и показаха активна обществена позиция и готовност за съвместна работа“, каза проф. Мария Нейкова.

Присъстващите бургаски депутати определиха инициативата на областния управител като добра и изразиха увереност, че когато става въпрос за приоритети на региона партийните различия ще останат на заден план.  Те се ангажираха да работят активно в посока бързото решаване на проблемите.