Областният управител Стефан Сабрутев връчи на Районната избирателна комисия в Смолян печата за предстоящите изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г. Тоова съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Смолян.

С решение №1258-НС от 12.08.2022г., ЦИК определи състава на РИК-Смолян.

Районна избирателна комисия в Двадесет и втори изборен район – Смолянски е в състав от 13 членове. Председател на РИК-Смолян е Росица Станимирова Чакърова, а нейни заместници са Соня Стоянова Коджебашева и Симеон Атанасов Велинов.

Секретар на РИК-Смолян е Димитър Марев, а членове Анастасия Караманолева; Ивайло Емилов Велков; Боян Ваклинов Симеонов; Маргарита Георгиева Солакова; Малинка Минчева Кордова; Веселин Динков Грашев; Таня Радоева Кьорова; Костадин Димитров Чаталбашев; Добрин Юлиянов Тодоров.

Областният управител Стефан Сабрутев пожела на комисията ползотворна работа и изрази очакванията си за коректност и справедливост. Сабрутев посочи, че той лично, както и екипът на Областна администрация-Смолян винаги са на разположение и ще подпомагат, както и досега, дейността на РИК-Смолян.

"Проведохме с госпожа Чакърова предварителен разговор в предвид някои различия, които имахме в предишните избори. Надявам се, че те са изчистени и няма да имаме проблеми, а ще работим гладко. Аз мога да гарантирам от позицията на областен управител, че както и предишните два избора, в които съм участвал, ще направим всичко възможно изборите да бъдат честни и прозрачни“, каза още областният управител.

Председателят на РИК-Смолян Росица Чакърова също приветства колегите си от РИК-Смолян.

"Отново поемаме тежката задача и отговорност да проведем едни законосъобразни избори. Сигурна съм, че ще се справим. Повечето от комисията вече се познаваме и си знаем работата. Нашата отправна цел отново ще е Изборният кодекс, решенията на ЦИК и указанията й. От там насетне добрите ни отношения с областният управител и Областна администрация, считам, че няма предпоставки да не си свършим добре работата и атмосферата да бъде приятна и спокойна“, каза Чакърова.