Областният управител Стефан Сабрутев уважи станалия вече традиционен летен пикник за деца с увреждания и техните родители, който се проведе в събота в района на Смолянските езера до параклиса "Свети Дух". Сабрутев поздрави малките членове на Съюза на инвалидите - Смолян и им раздаде лакомства. Тоова съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Смолян.

На пикника присъстваха деца от цялата област, които се включиха с ентусиазъм в организираните специално за тях забавни игри и съответно бяха наградени с медали за доброто си представяне. Гостите на проявата имаха възможност да разгледат изложба с рисунки на децата. Водещ на проявата бе Ирина Кехайова от Клуб "Зевзек", а Регионалната организация на слепите – Смолян отправи музикален поздрав към присъстващите.

​На присъстващите бе раздаден курбан, осигурен от Албен Чавдаров и екипът на фирмата му. Награди, цветни книжки, подаръци и лакомства бяха осигурени от Съюза на инвалидите в България, Превантивно-информационен център по наркотични вещества в Община Смолян, Европейският информационен център "Европа Директно", Росица Примовска и много други добродетели.

Организатор на проявата за поредна година бе Съюза на инвалидите – Смолян, с председател Захаринка Славчева, която благодари на всички, които са откликнали да помогнат, за да стане един прекрасен празник.