Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща с административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури във Видин и ръководителите на ОД на МВР и ТД "Национална сигурност“. Това съобщиха от Областна администрация - Видин.

По време на срещата беше обсъдена организацията и провеждането на предстоящите избори за Народно събрание и методите за противодействие срещу нарушения на изборното законодателство. Акцент бе поставен и върху своевременното координиране на действията между правоприлагащите и правоохранителните органи, с оглед осигуряване на нормална и спокойна обстановка на територията на областта за произвеждането на честни и прозрачни избори на 2 октомври 2022 година. Ръководителите на институции обсъдиха и предприетите действия за ограничаване на негативните практики, свързани с контролирания вот и другите незаконни въздействия върху избирателното право на гражданите.

Убеден съм, че служителите на ОД на МВР и ТД "Национална сигурност“ – Видин, под надзора на Прокуратурата, ще предприемат всички необходими мерки, за да осигурим и гарантираме честния вот на гражданите от Видинска област, отбеляза областният управител.