Областният управител Минчо Афузов отново направи отчет пред гражданите за свършената от него и Областна администрация работа от 4 август, когато беше възстановен на губернаторския пост, досега. Припомняме, че още в предишния си мандат като Областен управител на Сливен – от май 2021 г. до февруари 2022 г, всяка седмица Минчо Афузов даваше публично информация за дейността на оглавяваната от него институция.

"За това кратко време в различни направления постигнахме и конкретни резултати, които са от полза за жителите на областта. Проведоха се различни срещи, за да се запозная със здравното положение на областта във връзка с вирусната пандемия и готовността за провеждане на честни и прозрачни избори за Народно събрание“, посочва в отчета си той.

По думите му, проведени са и срещи с горските стопанства на територията на област Сливен във връзка с кампанията за осигуряване на дърва за огрев на населението през зимните месеци. "Резултатите от тях бяха представени на среща в Министерството на земеделието и горите. Във връзка с тревожната ситуация по обезпечаването на дърва за отопление в цялата страна, МЗГХ издаде заповед за забрана на износа на дървен материал“, допълва Афузов.

"Проведох разговори в Министерството на образованието по повод големия брой обявени конкурси за директори на учебни заведения в региона. Скоро след това конкурсите за училищни директори бяха отложени. Бе организирана среща с Окръжна прокуратура във връзка с подобряване материалната база на институцията. Постигната бе договореност за осигуряване на допълнителни помещения за нуждите на Окръжната прокуратура в Сливен“, казва още областният управител.

Минчо Афузов посочва още, че е провел разговар с Димитринка Петкова, бивш заместник-областен управител и вдъхновител на традиционните Захари-Стоянови четения. "Ангажиментите на Областна администрация към родолюбивата инициатива бяха изяснени и потвърдени. Целта на тези четения е да се запази паметта на публициста и революционера Захарий Стоянов и да се отдаде заслужена почит на постигнатото от него. Захарий Стоянов е един от изявените водачи на Априлското въстание, автор на книгата "Записки по българските въстания“ и един от главните организатори на Съединението на Княжество България и Източна Румелия през 1885 г.“, се казва още в отчета.

Share