Областният управител Минчо Афузов излезе с обръщение по случай Деня на здравните работници. В него той подчертава колко важен е техният труд и благодари за усилията.

"Уважаеми лекари, медицински сестри, лаборанти, техници и санитари,

За мен е чест да ви поздравя по повод 7 април - Световния ден на здравето и професионален празник на здравните специалисти!

Да акушираш и пазиш живота, да бдиш над страдащите, да се грижиш и бориш за нечий застрашен живот – това не е просто професия или призвание, това е висша форма на хуманност. В днешния празничен ден приемете моята най-дълбока признателност и благодарност към всички вас – здравните работници от област Сливен, за неуморния труд и безсънните нощи, за професионализма и упованието, което вдъхвате на болните и техните близки, за стотиците спасени хора и съдби, за търпението, лишенията и надмогването на себе си - в името на ближния.

От свое име и от името на всички колеги от Областна администрация Сливен ви пожелавам преди всичко здраве, воля и сили за справяне с нелеките професионални и житейски предизвикателства, много лично удовлетворение и щастие, признание от вашите пациенти и цялото общество!

Бъдете достойни продължители на забележителните лекарски традиции на област Сливен и ревностни пазители на Хипократовата клетва!

Поклон и респект пред вас, медици!", се казва в обръщението на Минчо Афузов.