Областна администрация – Смолян  обявява конкурс за послание, което да бъде гравирано в основата на 111-метровия Пилон "Рожен“. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Национална дарителска кампания "България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме, обяви инициатива за набиране на послания, които ще бъдат гравирани в основата му.

Роженските поляни, които са символ на българщината, историческото и духовното ни наследство, са мястото, където ще бъде монтиран пилонът. Той ще е най-високият в Европейския съюз, на внушителната надморска височина от 1430 м., а знамето ще се вижда от километри разстояние.

В основата на Пилон "Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани двадесет и осем послания-от двадесет и осемте административни области на България. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва то и ще остане за бъдещите поколения.

Във връзка с това, Областна администрация Смолян обявява конкурс за послание, което да бъде гравирано на мястото, което ще заема административна ни област.

Посланието трябва да бъде текст, съдържащ до седем думи.

Предложенията, придружени с кратка информация за автора/те (три имена, адрес и телефонен номер), ще се приемат в срок до 06.02.2023 г. на електронен адрес: governor@region-smolyan.org

Комисия, назначена със заповед на Областния управител ще разгледа получените послания и ще определи това, което ще  бъде вдълбано в основата на Пилон "Рожен“ на мястото, което ще заема област Смолян.

Пилон "Рожен“ с националния ни трибагреник ще бъде туптящото сърце на Рожен- символ, с който област Смолян, Родопа планина и България ще се гордеят!

Нека да се обединим и да оставим наследство в бъдещето на България!